Президентът на Калиакра Венцислав Василев потвърди новината на Гонг, че Тони Здравков сменя Филип Филипов на поста старши треньор в отбора. „Разтрогваме договора по взаимно съгласие с Филип Филипов. Постигната е договорка с Тони Здравков, когото чакаме утре в Каварна. Цонко Цонев е разговарял с него и се е разбрал. Помощниците си остават. Промяната ще е само за старши треньор”, каза Василев.

„Положението в отбора виждате, че не е добро. Постигнахме лоши резултати в мачове срещу преки конкуренти – Пирин, Монтана и Академик София. Нормално е да има промяна. Не виждам мотивация в играта на футболистите. Ще гледаме да вдигнем момчетата. Има едно психологическо затормозяване от тези резултати. През зимната пауза ще търсим решения. Ще бъдат освободени някои играчи. Знаете, че зимата трудно излизат качествени играчи. Ще търсим промени, за да вдигнем класата на отбора. Те ще са необходими за оставането на отбора в А група”, каза още Василев.

Шефът на каварненци обаче подчерта, че според него основна вина имат футболистите. „За мен причината най-вече е във футболистите. Няма какво да си ги говорим. Все пак треньора е този, който трябва да ги мобилизира и нареди на терена. Като не играят футболистите и Моуриньо да дойде същата работа. Трябва да има промяна. За нас решението е това”, допълни Василев.

Той разкри още, че един от най-опитните играчи на Калиакра Светослав Петров е пред операция на минискус и няма да може да играе дълго време. „Губим го за 3-4 месеца. Иван Райчев също е след операция”, каза Василев.