Седмица преди пловдивското футболно дерби между отборите на Локомотив и Ботев президентите на двата тима Левент Назифоглу и Димитър Христолов заедно ще изберат победителката в конкурса Мис Картинг 2007. Те ще седнат рамо до рамо в журито на конкурса, който е част от празника по случай петия рожден ден на Картинг писта „Лаута”. Назифоглу и Христолов ще избират измежду 11 красавици, които ще се представят в три тура, като единият ще е по бански костюми.

Публиката също ще участва в конкурса като излъчи своята фаворитка - Мис Картинг на публиката, която ще бъде избрана чрез гласуване.

Конкурсът за красота ще се проведе за четвърта поредна година, но този път обещава да бъде най-интересен и оспорван на база избраните за участие чаровници.

За феновете на високите скорости и с бензин в кръвта ще има MIX състезание с картове и бъгита в два манша. За участие може да се запише всеки, който притежава шофьорска книжка и е над 18 години. Чрез жребий ще бъдат определени финалистите.

Празникът започва в петък – 21-ви септември от 18 часа на картинг писта „Лаута”, като при лошо време шоуто ще се премести в боулинг зала „Ескалибур”. Всеки гост на рождения ден ще получи специален подарък – диск с филм за пистата.