Постигнатото от Гара Дембеле за два месеца завъртя главите на всички, които обичат Левски. Дотук нападателят от Франция има 14 гола със „синята” фланелка. Почти няма попадение, което да не е много важно за клуба.

Тази хубава работа стартира на 15 юли, когато Дембеле със зверски шут вкара на Дъндолк. Французинът с малийска кръв направи сефтето на „Герена”. После написа сценария на предаването „Гол след гол”, в което разбира се си отреди главната роля. Намери си и личен подавач в лицето на Тасевски. Народът тръгна да търси последователи на Гарата.

Шестият кръг в А група се оказа твърде интересен и поради един любопитен факт. Станахме свидетели на два хеттрика. Постигнаха ги Здравко Лазаров и споменатият вече Гара Дембеле. Другият герой на кръга се казва Николай Божов, който вкара нови два гола за Славия.

Головата серия на Ники Божов в Славия провокира доста коментари и вестникарски заглавия. „Божов изпревари Дембеле”, избухнаха медиите. Часове по-късно, Гара не остана длъжен. Преди време Карвальо изригна за Локомотив Пловдив и веднага се превърна в новия Гара, даже го определиха и за малко по-добър от оригинала. Факт е, че голмайсторът на Левски, вече се е превърнал в мерна единица. С нея се измерват голове и класа.

Но  нека обърнем заслужено внимание и на другите двама герои. Те са стари, но кариерите им нямат нищо общо. Лазаров е марка в българския футбол. Играл е в Левски, ЦСКА и къде ли още не. Направи силни години в Турция има запомнящи се мачове и за България. В третата си футболна възраст не се дава на младите, напротив.

Божов пък е новобранец в елита. На 33 почна да играе в А група. Абсолютна авантюра! Много се смяха на Велев, когато го взе в Славия. То направо си изглеждаше като майтап. Човекът е бизнесмен, а сега изведнъж ще вкарва „белите” в Европа. Не е ясно дали ще успее, но е сигурно, че може да вкарва във вратата. Къде е бил досега, защо никой не го е видял, защо той не се е показал? Въпроси, които изникват на дневен ред.

Всъщност, явлението Божов е доста симптоматично за нападателите в България. Човекът дойде от нафталина и вкарва. Други гледат, пропускат и проклинат липсата на късмет и голямото напрежение. Вероятно понякога се срамуват, когато виждат как голмайсторът – бизнесмен бележи.

Накрая пак да се върнем към Гарата. Него напрежението не го лови. Той има дълга история, която става и за книга. Тежките дни определено не са подминали и него, може би точно за това не му пука. Блъска във вратата с всичка сила. Гони до дупка. Играе като за последно. Други се притесняват, изпадат в депресии и си мислят, че вратата е хокейна. Явно всичко е до много можене, яки тренировки и една лъжица късмет.

В Левски имаха късмет и Дембеле е при тях. Имат късмет, но има и логика. Един голям централен нападател, намери друг, голям централен нападател.