Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев си пожела в най-кратки срокове клубът да намери централният нападател, от който има нужда, за да не се повтаря ситуацията от лятото, когато „сините“ изобщо не случиха с трансферите на този пост.

Линел Китамбала, Умар Диаби и Денис Махмудов бяха доведени именно с идеята да осигурят атакуваща мощ, но общо тримата реализираха само един гол и логично се стигна до разтрогване на контрактите им.

Преди заминаването на Левски за подготвителния лагер в турския курорт Анталия, Стоев заяви, че има причини за задоволство от работата дотук, но се притеснява от забавянето при намирането на нападателя.

„Доволен съм от работата дотук. Имахме възможност да поработим една седмица, уцелихме и добри условия в Свиленград. Свършихме работата, за която бяхме отишли. В Турция акцентът ще бъде по-различен. Ще наблегнем на контролите, да могат тези млади момчета да се интегрират в отбора. Надявам се да бъдем в оптимална форма в първия кръг“, пожела си Стоев.

„Аз не обичам футбол от типа „напред каквото стане“. Ще привлечем централен нападател. Проблемът е, че още се бавим с това. Дали ще има дежа вю като през лятото? Надавям се, че не, защото това дежа вю ще е кошмарно. Искрено се надявам хората, които трябва да приключат тези трансфери, да успеят по-бързо. Невинаги това е възможно, дори като физическа възможност. Не знам дали съм претенциозен. Искам централния нападател, който на мен ми харесва, който ще пасне на стила на отбора и ще помогне. Може и да съм претенциозен в това отношение, но искам да привлечем точния централен нападател“, каза още наставникът на „сините“.

„Контролата с Габала ме уведомиха вчера, че отпада. Вместо с тях, ще играем срещу Тобол от Казахстан. За втората дата все още търсим съперник, защото отказах всички предложения.“

За финал наставникът на Левски сподели няколко думи за решението си прати младия нападател Илия Димитров под наем в Нефтохимик. „На Илия Димитров все още му трябват мачове, все още му е рано за първия отбор. Талантливо момче, но още не е готово за първия тим на Левски. Надявам се тепърва да се наложи в отбора на Нефтохимик и тези мачове да му помогнат, за да може през лятото като се върне, да бъде една добра опция за мен. Ще бъде върнат, аз с тази цел го пратих под наем. Цяла есен 4му търсехме подходящ отбор, където да доразвие качествата си, защото тези мачове, които се надявам да изиграе в Б професионална група, да помогнат за неговото израстване“, добави Стоев.