Младият централен нападател на Локомотив Сф Преслав Йорданов бележи сякаш задължително, когато е в игра. Засега предимно в контролите по време на подготвителните периоди, когато дори се превръща и в основен голмайстор на своите. Но отскоро полека-лека треньорът Димитър Васев започва все повече да му гласува доверие и в официалните срещи.

В дербито с Левски се появи като резерва и веднага вкара почетния гол за Локо Сф. Срещу Калиакра за пръв път започна титуляр и отново сложи подписа си за едно от попаденията за успеха с 4:0. Той получи похвали за старанието си и от своя наставник Васев, а след мача отговори на въпросите на Гонг.

- Втори мач за теб в първенството и втори гол. Смяташ ли, че можеш да се наложиш по-трайно в титулярния състав на Локо Сф?

- Сега това е моята цел. Гледам, когато ми се даде шанс, аз да го използвам. Надявам се и занапред да ми дават шансове за изява и да продължавам да вкарвам голове.

- Камбуров вече го няма в отбора, но тук е Генков, а отскоро и Владо Манчев. Как ти се отразява тяхната конкуренция?

- Те са добри футболисти, доказани, опитни. Но аз гледам себе си. Ще гледам да използвам моите възможности.

- Как намираш представянето на отбора спрямо миналия сезон?

- Ако съдим от мача с Калиакра, в който играхме много добре, ако продължаваме по този начин, мисля, че няма да имаме проблеми да се класираме в тройката и да участваме в Лига Европа.

- Все пак има доста отбори в България, които претендират за участие в Лига Европа. Ще успеете ли да се преборите с тях?

- Да, наистина имаме много конкуренти, но има футболисти, имаме отбор имаме сили да се преборим за нашите цели.

- Домакинствате от този сезон на „Васил Левски”. Как ви се отразява това – положително или отрицателно. Тук играете на осветление. По-различно ли е?

- По-различно е, да. Не сме точно домакини, както е в „Надежда”. Но излизаме и играем.

- Тук по-добре ли се чувствате на по-големия стадион?

- По принцип в „Надежда” много по-добре се чувстваме.

- Другия кръг гостувате на Миньор. Мачът обаче ще бъде в Кюстендил. Миньор обаче е в деликатна ситуация след три загуби.

- Да, те са добър отбор. Натрупаха две-три загуби и мисля, че ще се хвърлят срещу нас, но ние ако играем нашата си игра, мисля, че няма да изпитаме трудности.

- Навярно не сте забравили, че миналия сезон лошата ви серия в края на шампионата започна именно след равенство с Миньор у дома?

- Надявам се този път да ги бием и да нямаме проблеми занапред.