Не беше изминал и един час от оповестяването на програмата за пролетния дял в А група и чухме първия протест. При това той дойде от устата на боса на Левски Тодор Батков.

Говорили сме многократно за традиционно мудното изработване на графика за мачовете, а с 50-милионния договор с телевизиите нещата станаха още по-сложни. Сега водещи са интересите именно на носителите на правата за излъчване на срещите. От БФС веднага се измиха ръцете с тях - питайте телевизиите.

Ясно е, че програмата е неудобна за много от клубовете с честите размествания на дни и начални часове за двубоите. Но да не забравяме, че многомилионният контракт от друга страна облагодетелства именно клубовете със сериозните приходи в касите им. Така че би трябвало и те да се съобразяват и да правят компромиси в името на парите.

Но това едва ли ще стане. Така че оттук-нататък очаквайте много недоволни. А промените в програмата отново ще се правят всеки кръг. Може би и затова от БФС назоваха програмата „работна“. И те са наясно, че препирните тепърва започват.