В съботния ден футболен клуб Левски ще има своя нов футболен празник. След последните резултати и заемането на първото място в А група, настроението в лагера на "сините" е приповдигнато, а то ще бъде още по-добро след 15.30 часа на Националния стадион "Васил Левски", където Левски ще отпразнуват 50-ата годишнина от първия си мач в европейските клубни турнири.

На 12 септември 1965 година Левски губи от Юргорден с 1:2 в Стокхолм, но на реванша громи с 6:0 и продължава напред в КЕШ.

"Сините" привържениците решиха да отбележат юбилея, организирайки шоу-мач със същия съперник - Юргорден, който се съгласи да стане част от празника на левскарите.

Празненството стартира с програма в 15.30 часа, а самият мач е с начален час 16.00. Голяма част от бившите легендарни футболисти на клуба ще присъстват на събитието, а организаторите се надяват да има около 15 хиляди зрители, които да създадат емоция, която поне малко да се доближи до тази от 100-годишния юбилей на клуба.

„Този мач е исторически, защото отбелязваме 50 години от първия мач. Той е исторически, защото се организира от привържениците. Той е от феновете за феновете. Аз ги призовавам в утрешния (днес б.р.) мрачен съботен следобед да дойдат на стадиона, защото едва ли ще правят нещо по-смислено по домовете си", заяви шефът на фенклуба на Левски Степан Хиндлиян.

Стойчо Стоев ще заложи на всичките си налични футболисти като извън сметките са националните футболисти на "сините" и контузеният Владимир Гаджев. Под въпрос е Умар Диаби. Шанс за изява ще получи каращият проби в тима бразилец Коельо.

„Това е 50-годишен юбилей, не е някаква контрола. Мисля, че наистина хората, които обичат Левски и имат възможност, трябва да го уважат. Той е свързан с едно чувство, което го имаш като клуб, което го изживяваш. Трябва да го споделиш на стадиона с всички други, които обичат тази идея", заяви Стоев преди двубоя.