Председателят на Съвета на директорите на Черноморец Бургас Митко Събев, изпълнителният директор Джан Пиеро Персикети, мениджърът и член на съвета Душан Буковац и още двама представители на клуба, заминават в понеделник на официална визита в римския Лацио.

Поканата за гостуването е отправена лично от президента на италианския тим Клаудио Лотито. Програмата за официалната визита включва редица срещи с представители клуба и на футбола в Италия, както и посещение на мача между отборите на Милан и Лацио, където бургазлии ще бъдат официални гости на „римските орли”.

Според новия изпълнителен директор на „акулите” Персикети, добрите взаимоотношения и контакти между клубовете в настоящия момент са изключително важни. Споделянето на ноу хау, както и излизането на европейската сцена, са мерило за израстването на един футболен клуб. Бургаските представители ще се запознаят със структурите и особеностите на организацията в римския клуб както и с възможностите за осъществяването на конкретни проекти. Тези контакти още веднъж показват възходящата линия на израстване на отбора на Черноморец и неговото все по-широко представяне сред Европейския футболен елит.

От няколко години насам бургаският клуб поддържа близки отношения с немските Щутгарт, Хофенхайм и Шалке 04. По тази линия треньори и футболисти от представителния отбор на Черноморец и детско – юношеската школа на „акулите” осъществиха няколко посещения в Германия, където черпеха опит от своите немски връстници и колеги.