Новият старши треньор на Черноморец Бургас Тони Велков даде първата си пресконференция като наставник на „акулите”. Велков бе официално представен преди първата тренировка на отбора за новата година. В брифинга участваха още Душан Буковак, който ще отговаря за трансферите в тима, както и новият сръбски помощник на Велков – Никола Попович, който за последно е работил в Португалия. Най-вероятно в щаба на Черноморец ще се присъедини още един треньор. 

„Доста бурно и бързо се случиха нещата, за което благодаря на хората, които взеха това решение – аз да бъда новият треньор на Черноморец. С желанието и настроението, с което говореха с мен ми дава доста сили и ме правят голям оптимист, за това, което трябва да се случи в Черноморец. Днес е първият ми работен ден и се надявам от днес с повече работа и резултати да показваме нивото, които всички очакват”, коментира Велков.

„С новия ми помощник се запознах днес и веднага започнахме да говорим за работата, която ни очаква, отколкото за местата кой къде е бил. Той може да каже повече за себе си, но може би ще е притеснява от това дали ще го разбирате. Радвам се, че екипа ми изглежда по този начин. Млади хора, амбицирани да се доказват. Тепърва ще се запознаваме с Никола.”

Тони Велков говори и за селекцията в Черноморец, както и последните спекулации за трансфери на някои от футболистите на бургазлии. „Мисля, че никой от клуба не е дал повод да се спекулира с футболисти като Старокин, Зайц и други. Винаги е добре, когато някаква информация не е подплатена с факти, да не излиза от клуба. От няколко дни си говорим в клуб, че нямаме информация за вас журналистите. Всички наши футболисти са с договори. Ние не можем да вземаме решения и да обявяваме неща, които не са се случили. Бъдете сигурни, че ако има нещо вие ще го научите навреме. В момента не можем да ви дадем такава информация за отиващи и пристигащи футболисти, защото днес посрещаме целия отбор. Това е отборът, с който смятаме да започнем. Как ще изглеждаме в края на подготовката са вече съвсем различни неща. Имена не мога да ви кажа.”

Велков допълни още, че днешната първа тренировка за новата година ще пропуснат само футболистите, които ще закъснеят с пристигането си в България. Специалистът поясни, че никой не е бил освобождаван по уважителни причини.

„Тренировъчния процес сме го разделили на няколко етапа. Знаете, че времето за подготовка през зимата е доста дълго. В тази насока работихме най-интензивно и мисля, че сме подготвени. Започваме в Бургас. От 20-ти отиваме на лагер в Поморие. От 2 до 14 февруари сме в Анталия, след което ни предстои подготовка за първия ни мач. Знаете, че след завръщането ни от Турция предстои и последната ни контрола.”

„Ще има нови момчета от Поморие. За вас обаче, ако са нови, то за нас не са. Точно в момента не мога да ви кажа каква ще бъде точната бройка на тези футболисти, но засега трима – Бранимир Костадинов, Пехливанов и Филипов. Не мога да ви кажа дали футболисти от Черноморец ще отидат в Поморие. Първо искам да се видя с отбора”, сподели специалистът.