Новият треньорски щаб на ПФК Спартак/Вн/ бе представен официално пред журналисти на пресконференция днес – Атанас Атанасов – главен треньор, Пламен Гетов – главен мениджър, Живко Господинов – главен селекционер. На пресконференцията присъства и Живко Великов, изп.директор на клуба. Той заяви, че тази смяна е готвена от доста време насам. „Мачът с ЦСКА не е причина за смяната на треньора Георги Иванов. Убедихме се, че той е млад специалист и все още му е рано да води отбор в „А” група”, каза Великов.

„Нямам лиценз за треньор и затова Атанасов ще е наставник на отбора. Конете в Плевен съм ги поверил на съпругата си. Аз ще си ходя в Плевен само за 24 часа на седмица, като това ще става след мача на отбора ни. Не е проблем, че ние не сме направили селекцията, а ще трябва да водим отбора в шампионата. След първия полусезон ще се снабдим с такива футболисти, каквито ни трябват”каза Пламен Гетов, главен мениджър на Спартак/Вн/.

„Трябва да се направят промени в отбора, най-вече в психологически план. Не мога да повярвам, че футболистите на Спартак имат такова примиренческо поведение. Игрово също ще се правят промени. На този етап не сме обсъждали с Гетов привличането на нови футболисти. Явно ще има и такива. Десислав Русев пристига до няколко дни. Ето ви първият нов футболист в отбора. Смятам, че познавам добре играчите на Спартак. Гледал съм постоянно срещите на отбора от миналата година. Селекцията продължава, тя е отворен процес”, заяви Атанас Атанасов, главен треньор на Спартак/Вн/.