В Регионална библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора бе представена книгата “Корените на ПФК Берое” с автор Наньо Нанев. На събитието присъстваха ветерани на клуба от близкото и по-далечно минало, футболни деятели, деца от беройската школа, председателят на фенклуба Александър Мечев и представители на Берое в лицето на Ваня Джаферович и легендата Петко Петков.

Рецензията в началото бе на друг голям футболист на “зелено-белите” – Георги Белчев. “Авторът се е справил много успешно, защото е намерил много документи, които доказват и показват това, което се е случило в любимия ни клуб” – сподели Белчев. Той отправи и послание към младите таланти от школата, които присъстваха и им пожела да пишат новата история на Берое така, както големите беройски играчи са го правили в славните години на клуба.

Книгата  ”Корените на ПФК Берое” вече е в продажба на цена 16 лв. във фен магазина и магазин за електроматериали и кабели на ул. “Св. Княз Борис” 131 и съдържа голям брой снимков материал, всички емблеми и екипи, с които Берое е играл през годините, статистика от всички сезони, различни протоколи, интересни факти и разкази на ветерани. Сред снимките се откриват и доста интересни, като най-старата запазена отборна снимка на старозагорци от 1924 г. и снимки от награждаването на първия български отбор, печелил Балканската клубна купа, който разбира се е Берое.

След края на събитието авторът Наньо Нанев получи подаръци от ПФК “Берое” – карта за домакинските мачове на “зелено-белите” и екип на отбора, които бяха връчени от маркетинговия мениджър Ваня Джаферович.