Тръст „Синя България“ представи юбилейната фланелка на Левски за предстоящия двубой с шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първото участие в европейските клубни турнири. Двубоят е на 10-и октомври.

Облечени в ретро версията на юбилейната фланелка, членовете на Тръста споделиха, че от няколкото месеза работят върху проекта.

Юбилейната фланелка на Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Идеята е още от есента на миналата година. С този екип Левски никога не е играл. Решихме да направим него заради това, че в съзнанието на Левски е внесла именно картичката с лика на Гунди. За нас тази фланелка е една икона“, обясниха от Тръст „Синя България“ и още:

„Ще има ретро версия и спортна версия на фланелките. Ретро версията вече е в продажа. Цената е 50 лева. Спортната версия ще излезе в началото на октомври и е с цена 72 лева. Ще бъдат произведени по 1000 бройки от всеки тип фланелки.“

Подготвен е и специален шал с надпис „Левски Европейски“ и „50 години Левски в европейските клубни турнири“ с цена 25 лева.

„Левски ще играе за пръви и единствен път със своя може би най-легендарен екип, което само по себе си е събитие. Печалбата ще отиде към общата печалба, която ще бъде използвана за инфраструктурни промени – изграждане на игрище за детско-юношеската школа“, добави председателят на Тръста Васил Колев.

Предварителната продажба на билети за мача Левски – Юргорден за членовете на „Клуб 50“ започва утре.

„На всички членове на клуб 50 е обещано да имат възможност да закупят допълнително билети, като ще имат възможност да избират най-добрите места. Призоваваме хората да продължат да се записват в Клуб 50, защото това е въпрос на чест за всеки левскар. На 21-и септември стартира продажбата на билети за всички левскари. Цените на билетите са 19 лева за сектор А, сектор В – 14 лева и сектор Б – 7 лева. Ако останат незаети места в клуб 50 ще бъдат пуснати покани за сектор А с цена 50 лева. Всеки, които си закупи ретро екипа до мача с Берое ще има възможност да си купи билети на предварителна продажба, дори да не е член на Клуб 50“, обясиха още представителите на Тръст „Синя България“.

„Кампанията продължава и всеки, които има възможност и желание да се включи, да го направи. Това събитие има един доста сплотен екип от 10-15 доброволци, но организатор е синята общност, както беше и с юбилея. Важен е моралният въпрос човек да бъде част от нещо, което ще е легенда след още 50 години“, коментира още Васил Колев.