Новият старши треньор на Черноморец Георги Василев бе представен официално днес на пресконференция в Бургас.

Първо спортно-техническият директор Душан Буковац благодари на досегашния наставник Антон Велков и му пожела всичко най-хубаво в бъдеще, след което думата бе дадена на Гочето.

“Чувствам се комфортно на бургаска земя, тъй като тук водих Нефтохимик и играехме добре“ - каза Василев - “Отборът на Черноморец има потенциал и очаквам да се представим подобаващо“.

“Не съм легенда, легендата е нещо, което вече си е отишло, а аз имам амбиции за бъдещето”, заяви Генерала.

Георги Василев разкри, че е бил в Кипър, когато е бил потърсен от боса на Черноморец Митко Събев и без да се замисли си е купил самолетен билет за България.

Гочето е поискал да има свободата при взимането на спортно-техническите въпроси и да няма намеса в работата му, за което е получил необходимото уверение.

“От играта на отбора ще зависи дали акулите ще се класираме за евротурнирите. Не искам да обещавам нещо, а после да не го изпълня”, заяви наставникът, ставал шампион на България с 3 различни отбора - Етър, Левски и ЦСКА.

В събота ще бъде първият мач на Василев начело на Черноморец Бургас - приятелската среща с Доростол Силистра.

Генерала заяви, че ще даде шанс и на играчите, които досега са били извън групата на отбора, като те ще получат равен шанс за изява с всички останали.

В период от 7-10 дни Георги Василев ще прецени дали да продължи да работи с настоящия екип или ще са необходими промени.