Експертна група от Българския футболен съюз ще представи днес вариантите за реформа на А група. Стратегическата среща между БФС и клубовете ще стартира в 14.00 часа и ще се проведе в хотел „Маринела“ в София.

Предполага се, че по време на презентацията ще бъдат представени поне два варианта за промяна на формата.

Организаторите на мероприятието са поканили 29 клуба, с които ще бъдат обсъдени евентуалните промени, които ще бъдат внесени в българското първенство.

От Локомотив София изразиха съжаление, че не са получили покана за събитието. На срещата най-вероятно ще присъстват представители на тимове като Ботев Гълъбово, Септември Симитли, Локомотив Мездра. С покани са и отборите на Литекс и ЦСКА.

На обсъждането няма да присъства собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който е в чужбина. В списъка с участниците липсва и босът на Славия Венци Стефанов.

За сметка на това сред главните действащи лица ще бъдат министърът на спорта Красен Кралев и президентът на БФС Борислав Михайлов.

За 17.00 часа е предвидена да стартира пресконференцията след срещата, на която пред медиите ще бъдат представени вариантите, както и резултатите от дискусиите за реформи в първенството.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS