Двама чуждестранни футболисти са предложени на Локомотив Пловдив. Единият е 19-годишният грузинец, за когото се заговори още преди отпътуването на отбора от България. Освен него Ясен Петров ще може да види и централен бранител от Косово.

В момента двамата тренират с ФК Сараево и се очаква старши треньорът на Локомотив Ясен Петров да ги наблюдава в някоя контролна среща. Ако покажат изключителни качества обаче, едва тогава ще се присъединят към подготовката на отбора.

В момента „смърфовете” изключително внимателно избират чужденците, тъй като нямат свободни квоти за футболисти извън Европейския съюз. Четири от петте места са запълнени като такива играчи са бразилците Моралес и Даксон, ганаецът Хейгън и новото попълнение Карим Израилов.

За последното пето място в момента се бори друг бразилец Том. И точно поради тази причина Ясен Петров трябва да бъде много внимателен на какви чужденци ще заложи, тъй като трябва да картотекира най-добрия възможен вариант.

Днес „смърфовете” имаха свободен ден, като част от футболистите отскочиха до Анталия на шопингтур. Утре от 15:30 „смърфовете” ще излязат за третата си контрола срещу казахстанския Атирау като Ясен Петров ще заложи на изцяло нова единайсеторка в сравнение с първите два мача на отбора.