ЦСКА ще търси задължителни три точки при гостуването си на Литекс в днешната среща от 11-я кръг на "А" група. След загубата с 0:3 от Миньор Перник в предишния кръг "армейците" ще се опитат да се реваншират пред своите привърженици с успех над "оранжевите".

Литекс обаче показва доста стабилни игри в последните няколко двубоя под ръководството на Ангел Червенков. От групата на ЦСКА отпадна Коста Янев. От клуба съобщиха, че халфът се е разболял от грип. Другият, който със сигурност пропуска мача, е Викторс Морозс. Латвиецът продължава да лекува контузия.

Наставникът на "червените" Любослав Пенев за първи път включи в състава си парагваеца Уго Баес. Сред избраниците на Пенев за мача с ловчанлии попаднаха защитниците Кирил Котев и Костадин Стоянов.

Треньорът на "оранжевите" Ангел Червенков няма да може да разчита единствено на Ивелин Попов, който е контузен. В предишния кръг ЦСКА претърпя поражение 0:3 от Миньор на своя стадион "Българска армия", докато "оранжевите" победиха 1:0 с Локомотив София на стадиона в квартал "Надежда".

В момента ЦСКА заема втора позиция с 25 точки, а Литекс е на трета позиция с 22 точки. Ръководството на ловешкия тим реши да пусне феновете на ЦСКА на стадиона срещу билет от 10 лева. Шефовете на Литекс се бяха зарекли да не позволят на "армейските" привърженици да стъпят на стадиона заради ексцесиите на предишния двубой между двата отбора. Мачът е днес от 19.30 часа на Градския стадион в Ловеч.