Познати вече от миналия шампионат в А група инициативи ще продължат да бъдат част от емоцията, съпровождаща старта на новото първенство у нас.

От този уикенд читателите на Gong.bg и зрителите на Диема Спорт ще могат да се включат в двете ни класации.

Традиционния избор за „Играч на мача“ ще започне от двубоя на откриването този кръг в петък Славия – Локомотив Пд. След час игра – в 60-та минута на всеки от двубоите, които ще наблюдавате в тв-ефира, на видно място в Gong.bg ще имате на разположение удобна платформа за избор на вашия Играч на мача. Минути след края, името ще бъде обявено, а пряко по телевизията ще бъде връчена традиционната бутилка шампанско на победителя.

След изиграването на всички мачове от съответния кръг пък, ще може да посочите измежду три предложения, кой е „Гол на кръга“. Трите попадения ще може да си припомните в сайта, като ще имате на разположение два дни за да направите своя избор.

Първият кръг предлага още два мача в събота – Ботев срещу Левски и Литекс срещу Лудогорец. Също две са и битките в неделя – Пирин – Черно море и Берое – Монтана.

Надяваме се по този начин да разнообразим още повече страстите, идващи от футболните битки в родния ни шампионат. За да бъдете част от това е необходима еднократна регистрация в няколко стъпки, след което ще може да гласувате.

Пет мача всеки кръг – пет пъти възможност за избор на „Играч на мача“. За десерт – след всеки кръг определяте и най-красивото или най-важното попадение. Вие сте на ход!