“Каквото човек сам си направи едва ли друг може да му го направи.”

Не знам на кой е тази мисъл, но за футболиста на Левски Ричард Еромоигбе, важи в пълна степен. Карайки кола пиян (1,09 промила) Ричи е бил опасен за околните и за себе си. В момент, в който Левски и футболистите му са следени под лупа , Ричард незнайно защо е решил, че може да предизвика съдбата. Пийнал на Герговден (колко ли алкохол са 1.09 промила) и се урезелил.

Няма как да го похвалим за такава постъпка. Сигурно от клуба ще го накажат. Предполагам финансово. Въпросът е дали футболистът разбира какво е направил. Едва ли.

За съжаление нито е първият случай, нито ще е последният. А като заговорят за честта на „синия екип”. Чак мило да ти стане. Има едно фолкпарче, което е актуално сега и много подхожда за случая на Ричард. Песента на Борис Дали „ Пиян”. Препоръчваме на нигерийския халф на "сините" да го чуе.

Ние ще му помогнем с част от текста.

 „Пиян, за кой ли път, убийствено пиян...

...Пиян, как можах да съм такъв глупак,

...пак в чашата се давя всяка нощ и проклинам този свят ...

Кой сега до теб заспива...

Колко ли ми се присмиват...

...Как съсипах всичко ...

Е, Ричард не е съсипал всичко, но не е лошо да знае за какво иде реч. Последният мач игра силно, но преди това го нямаше. Ако се върнем в годините назад ще се сетим и за други алкохолни изцепки. И то от страна на далеч по-големи футболисти от Ричард.