Нападателят на Левски Валери Божинов получи признание от италианския сайт http://www.leccenews24.it.

Медията поставя таранът в идеалния тим на Лече за всички времена. Българинът имаше два периода в Лече, а първият бе изключително успешен. Тогава Валери играеше в Серия А и Серия Б, като се превърна в най-младият чужденец, който е дебютирал в елита на италианския футбол. По-късно Божинов изпадна от Серия А с екипа на Лече, когато играеше като преотстъпен от Спортинг Лисабон.

Идеалните 11 са подбрани в игрова система 1-4-2-3-1. Вратар е Джулиано Тераено, който е носил екипите на Милан и Лацио преди да премине в Лече. Това се случва в края на 80-те. В защита са избрани следните четирима – Тонето, Ди Киара, Ледесма и Барони.

Макс Тонето бе съотборник на Божинов в началото на този век. Той игра за Лече от 2000 до 2004 година. Завърши кариерата си в Рома, а преди това бе за малко и в Сампдория.
Бившият италиански национал Алберто Ди Киара играе в защитата на Лече от 1983 година до 1986. След близо 100 мача за клуба преминава във Фиорентина, а след това се представя добре и с екипа на Парма.

Кристиан Ледесма е активен футболист и в момента е част от Лацио. Преди това аржентинецът изкара пет сезона на „Виа дел маре“, където бе съотборник и с Божинов. 
Защитата в идеалния тим на Лече оформя Марко Барони, който в момента е треньор. Той играе за Лече в края на 80-те.

Като опорни полузащитници са представени Лоренцо Стовини и Куардадо. Първият играе за клуба от Южна Италия в периода 2001 – 2006. Кариерата му приключва преди два сезона в Бреша. Хуан Куардадо е една от актуалните звезди на Световното първенство в Бразилия. Той е част от селекцията на Колумбия, а в момента е футболист на Фиорентина. Засича се с Божинов в Лече, но по време на втория му период, когато и двамата са под наем в клуба. 

Аржентинецът Хуан Барбас записва три сезона в Серия А и два в Серия Б с екипа на Лече. Бившият халф има над 30 мача с екипа на Аржентина, а играе в Калчото в в края на 80-те години, когато първенството доминира в Европа.

Давор Вугринец е един от офанзивните футболисти в идеалната 11-ка на Лече. Бившият хърватски национал също се засича, с младия тогава Божинов, в Лече. Той има два сезона за клуба, а в тях е отбелязал 19 гола в Серия А.

Мирко Вучинич е едно от най-големите имена в тази своеобразна селекция. Нападателят на Ювентус игра цели шест години в Лече и бе съотборник в част от този период с Валери Божинов. Последваха пет сезона в Рома и трансфера в Ювентус, с който стана и шампион на Италия.

Относно българинът в материала пише: „Валери Божинов си беше нашият Божи. Хлапето направи своя дебют в Серия А на 15 години. Игра за Лече от 2001 до 2005 година. Силата и класата бяха концентрирани в един човек“.