Феновете на Пирин Благоевград посрещнаха новият наставник Наджи Шенсой с хляб, сол и баница преди официалното му представяне днес на стадион „Христо Ботев“. Ултрасите признаха, че за първи път треньор в Пирин се посреща по такъв начин, а Шенсой бе видимо развълнуван.

„Трогнат съм, изненадахте ме много приятно. Това са много важни ценности, които ние на Балканите очевидно не сме забравили“, бяха първите думи на новият наставник на Пирин.

Наджи Шенсой, който подписа вчера договор за една година с ОФК Пирин Благоевград, говори повече от 20 минути пред медиите. Той призна, че водеща роля за идването му за втори път в Пирин, освен сантимента към отбора, е изиграл и Добри Митов.  

„И преди години, когато бях начело на Пирин, ситуацията беше същата – нямахме точки. Водил съм много отбори в борбата за оцеляване. Явно такава си ми е съдбата. Затова и приех предизвикателството да се завърна в Благоевград. Тук въобще не говорим за финанси. Вярвам, че ситуацията е много деликатна, отборът е различен, но има още 25 мача и вярвам, че можем да се спасим“, коментира наставникът.

Шенсой даде също така да се разбере, че ще се опита да вдигне отбора на крака с наличния състав до януари, когато може да бъдат привлечени нови играчи.

Дебютът на новия наставник ще бъде в понеделник срещу Берое. Според него това е отбор, който трудно бележи голове. Колкото и да е добър съперникът, за него е много по-важно самите футболисти на Пирин да си повярват.