Левски и Черно море завършиха само 1:1 в шестия кръг на А група. Двата състава показаха изключително посредствена игра, с откъслечни интересни моменти, заровени в скуката.

Всичко интересно в мача се случи в първите десет минути от второто полувреме. Преди и след това, двата състава се надлъгваха сериозно, но цялото надхитряване така и не доведе до абсолютно нищо.

Нещата може би щяха да се развият по друг начин, ако още в петата минута Стефан Велев бе намерил вратата. Вместо това, той засече центрирането на Цветан Генков отляво, но нацели с глава дясната греда.

Черно море не се прибра в глуха защита, но играеше своята подредена в дефанзивен план игра, разчитайки на грешките на съперника, за да атакува. Двата състава проспаха тотално минутите между 20-та и 40-та, а във финалните пет минути от полувремето, Левски на два пъти опита да намери мрежата зад Георги Китанов.

Още преди да са изтекли първите пет минути от второто полувреме пък, „сините“ все пак преодоляха защитата на Черно море. Юношата на Левски Стефан Станчев задържа за фланелката Цветан Генков, и бе изгонен, а Николай Йорданов даде дузпа. Гари Родригес откри резултата от бялата точка в 50-та минута.

Посредствено реми на Герена, Черно море взе точка с 10 души срещу Левски

източник: Lap.bg

Неприятна травма малко след това получи Дани Георгиев, и след изгонването на Станчев, се оказа, че се налага принудителна смяна в състава на Черно море.

Само три минути бяха нужни на „моряците“, за да изравнят. Бившият играч на Левски Симеон Райков реализира хубав гол, от 30 метра, като топката мина през ръцете на Илиев.

В 63-та минута Гари Родригес намери Вутов сам в наказателното поле, младокът стреля, но топката мина над напречната греда. Три минути по-късно, Левски пропусна страхотен шанс - Гари Родригес центрира успоредно на голлинията, Цветан Генков не успя да засече непокрит, а Еденилсон изчисти преди да стигне топката до Йорданов. Отличен шанс имаше и за Черно море, в 80-та минута. Симеон Райков се измъкна от Димов, влезе в пеналта, и Алекс Перес се намеси решително, за да спаси удар към Илиев.

Така равенството бе логичният резултат от сблъсъка между двата тима, и Георги Иванов-Гонзо и неговите момчета в Черно море си тръгнаха с точка от „Герена“.

От шест кръга, Левски има шест точки, на девето място. Със своите седем точки, Черно море заема седма позиция.

Посредствено реми на Герена, Черно море взе точка с 10 души срещу Левски

източник: Lap.bg

Посредствено реми на Герена, Черно море взе точка с 10 души срещу Левски

източник: Lap.bg