Старши треньорът на Вихрен Руи Диаш остава на поста си, това стана ясно след сбирка на шефовете на отбора тази сутрин. Португалецът ще продължи да изпълнява задълженията си, като президентът Константин Динев му дава кредит на доверие, въпреки лошото начало на сезона.

Мястото на 32-годишния Диаш бе под въпрос след двете поредни загуби като гост от Беласица и като домакин от Спартак Варна, но в крайна сметка Динев го остави начело на санданчани.

Тренировката тази сутрин бе водена от кондиционния треньор Чудомир Чокаров, тъй като Диаш и помощникът му Никола Попович присъстваха на срещата, след която бе взето решението за оставането и на двамата.

Руи Диаш се е отказал от варианта отборът му да играе контролна среща заради паузата в шампионата. До следващия мач, който е в Севлиево срещу Видима Раковски целта пред наставника е да изведе футболистите от психическия срив , в който изпаднаха поради слабите резултати.

На събранието бе решено още финансовите санкции да останат, като играчи и треньори ще се разделят с част от месечните си възнаграждения.