Последният в кипърската елитна дивизия Арис (Лимасол) иска да привлече една от звездите на Левски Христо Йовов, пише местният вестник Симерини, цитиран от БТА.

Изданието нарича опита за трансфер "доста амбициозна задача на ръководството на Арис и румънския треньор Михай Стойкица". Вестникът твърди, че шефовете на Левски са поискали 100 хиляди евро на куп от кипърците, за да им продадат Йовов през зимата.

Договорът на футболиста, който е на 30 години и има 30 мача в националния отбор на България, изтича през юни. "Арис и Христо Йовов са се договорили за личните условия на играча. Единствено изискванията на клуба могат да станат пречка за трансфера, но все пак българското крило може пристигне на Острова на Афродита през юни като свободен агент", пише още вестникът.

Явно Арис (Лимасол), който е на последното 14-о място с 9 точки след 13 кръга, има остра нужда от ляв атакуващ халф. През изминалата седмица там на проби е бил още един наш, който играе на тази позиция. Това е халфът Кирил Николов, който последно носеше екипа на Славия.

Треньорът на Арис Михай Стойкица обяснил, че Николов не може да навакса пропуснатото от месец май насам, когато за последно е играл официални мачове.