Вестниците в Португалия обърнаха внимание на Жоао Силва. Причината е гола на нападателя в мрежата на ЦСКА, който донесе победата на Левски във Вечното дерби на България.

В обширен материал на страниците на вестник „А Бола“ се обяснява подробно какво е постигнал Силва с попадението си срещу „червените“ на Милен Радуканов.

„От три години отборът не е ставал шампион. Успяхме да преодолеем и полуфиналите за купата на страната. В момента е възможно да станем и шампиони“, коментира таранът на „сините“.

Португалската преса хвали Жоао Силва за гола в дербито

източник: LAP.bg

Журналистът, който е разговарял със Силва дори го пита, дали има амбиции да попадне в националния тим на Португалия. Жоао е играл за юношите и младежите на страната, но след това кариерата му не се развива според първоначалните планове. „Много се говори, че в националния липсват централни нападатели. Никога не ми е излизал от главата националния отбор. Работя много, дано успея да заслужа вниманието на националния селекционер Пауло Бенто. Надявам се да бележа голове и да се развивам“, пожела си Жоао Силва пред авторитетния вестник „А Бола“.

Португалската преса хвали Жоао Силва за гола в дербито

източник: LAP.bg

Личен архив