Един от най-успешните португалски футболисти в последните десет години Жоао Пинто, е сред вариантите за нов старши треньор на Черноморец (Бургас), научи БТА.

39-годишният Жоао Пинто е юноша на Боависта, направи име във футбола с Бенфика, Спортинг и Атлетико (Мадрид). Жоао Пинто има над 80 мача в националния отбор на Португалия, но единственият му треньорски опит е от преди близо две години като помощник в канадския ФК Торонто, който се състезава в американската Мейджър-лига.

Нисичкият бивш нападател се съгласил да опита треньорска работа в България и то срещу доста по-ниска заплата от тази на досегашния старши Красимир Балъков. Той обаче не е единственият вариант, който ръководството ще обсъжда.

В списъка на Черноморец са специалисти от Италия и Сърбия. Съществува вариант Петър Хубчев все пак да бъде убеден да поеме поста в Черноморец, а в Поморие да бъде назначен старши треньорът на юношите (старша възраст)- легендата на клуба Владо Стоянов. Собственикът на клуба от Бургас Митко Събев в момента е в чужбина по бизнес-дела, но след завръщането си ще вземе решение по неотложните въпроси от последните дни.