Шампионът на България Лудогорец е много вероятно да има за нов треньор португалец, съобщава „Zerozero“. Според информацията, Аугусто Инасио е фаворит да води тима през новия сезон.

Инасио заемаше поста на генерален мениджър в Спортинг Лисабон през изминалия сезон, но няма да продължи работата си в клуба. 

На Аугусто Инасио е предложен друг пост в клуба след края на сезона, но той не е склонен да го приеме, тъй като иска да се завърне към треньорството и има конкретно предложение от Лудогорец.  

60-годишният специалист има богата треньорска кариера. През 2013 година той е начело на Олянензе. След това поема предизвикателството и става главен мениджър на Спортинг Лисабон. Отборът спечели Купата на Португалия преди няколко седмици.

Инасио е водил отборите на Васлуй, Лейшоеш, Навал, Йоникос, Бейра Мар, Ал-Ахли, Витория Гимараеш, Спортинг Лисабон, Маритимо и Шавеш. Той е бил и асистент треньор в Порто за периода от 1994 до 1996 година. 

В периода си като треньор на Спортинг Лисабон Аугусто Инасио извежда отбора до титлата през сезон 1999/2000. Той работи заедно с Ивайло Йорданов. 

Футболната кариера на Аугусто Инасио преминава през отборите на Спортинг Лисабон и Порто. Той печели Шампионска лига с Порто през сезон 1986/87. 

"Независимо какви оферти ще получи, желанието на Инасио да се върне във футбола като треньор, е огромно. И той го демонстрира на последния треньорски семинар на УЕФА в португалския курорт Фатима", пише вестник "Рекорд".

53-годишният Антонио Консейсао е резервен вариант за президента на Лудогорец Кирил Домусчиев, твърди португалското издание. Той за последно е водил отбора от Саудитска Арабия Ал-Файзали. Преди това специалистът е преминал през отборите на Олянензе, Морейрензе, Астра Плоещ, Брашов, Клуж, Беленензес, Навал, Витория Сетубал и Трофензе.

Няма да е никаква изненада, ако Аугусто Инасио вземе заедно със себе си в Лудогорец халфа Рубен Рибейро от Жил Висенте.