Христо Порточанов заяви в интервю за Спортно шоу Гонг, че президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов със сигурност ще запази поста си на предстоящия конгрес.

Както е известно конгресът на БФС се очаква да бъде в началото на следващата година, а не в края на тази.

„Лично аз настоявах той да бъде през следващата година. Нормално е да го направим тогава, тъй като трябват документи. Изключено е обаче Боби да загуби поста си. С него сме един отбор и това не може да стане. Ще убедим всички, че нещата, които правим са правилни. Не казвам, че не допускаме грешки, но те са поправими”, коментира Порточанов.

„Пет години бях и при Батето. Нормално е да изглежда, че нещата не са променени. Смятам обаче, че едно от нещата, които сме решили е националната футболна база. Не приемам това, което казва Гриша Ганчев, че футболните босове трябва да влязат в Изпълкома. Това няма как да стане. Трябва всичко да отиде в Лигата.”

„Ако приемем всички нормативни документи, които ги изискват от ФИФА и УЕФА и направим по-добър диалог с държавата нещата в българския футбол ще станат по-добри. Имаме добър диалог с премиера Сергей Станишев, надявам се това да продължи и с новия който и да е той. Ще решим проблема с базите”, каза още Порточанов.

"Администрирането да отиде в Лигата. На първо време клубовете трябва да имат кристално чисти собственици. Трябва да се отърсим от времената, които бяха през 1996 година. Втора година сме в Европейския съюз и трябва да започнем да мислим по европейски. И там има корупция, но стигат до края.

 

„Финансовият ни правилник е един от малкото, които ФИФА и УЕФА го примат. Ще налагаме финансови санкции на тези, които грешат. Лека по лека ще се изчистим от хората, които са вземали пари. Усещам ги такива хора и ги пращам да свирят там, където са се омазали в лайната.

 

„Няма също да допусна хора, които съм създал (визирайки Димитър Димитров – Херо) да ми се качват на главата. Няма да допусна, който и да е той да си прави каквото иска, Ако има нещо против съдиите, Херо да дойде при мен и да ми каже. Той ще бъде официално предупреден от органите в Бургас”, продължи босът.

 

Порточанов също каза, че не счита, че Димо Момиров е обидил Херо, заявявайки че той „не е добре психически”.

 

„Не считам, че Момиров е обидил Херо. Напротив той запази самообладание и се държа добре. Не създавайте истерията, че той е най-добрия в момента. С такова поведение не може да бъде оправен българския футбол. Айде да не се държим като балканци”, каза бившият президент на Нефтохимих.

 

Чуйте интервюто с Христо Порточанов в прикачения аудио файл.