Бившият член на Изпълнителният комитет към БФС Христо Порточанов заяви, че президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да напусне футбола доброволно, за да не последва цар Киро и хората да го изхвърлят оттам.

„Радостните мигове от близкото минало изчезнаха, защото управлението на българския футбол е на много лошо ниво, а човекът, който управлява и стои на върха на пирамидата е некомпетентен и некоректен и затова и две правителства не искат да помогнат на футбола”, коментира Порточанов.

„Без помощта на държавата нещата няма да се получат. Според мен държавата може да се намеси най-малко с форми и правила и законово за финансирането и управлението на футбола. Не може да се считаш, че си пожизнено на едно място. Това е пагубно. Предните управляващи бяха готови да помогнат, но не го сториха, защото искаха разчет за това какво БФС ще направи с парите, но Боби не го даде този разчет. Бойко също има желание и намерение да помогне, но когато не получава гаранция за парите, няма да помогне”, добави Христо Порточанов.

„Хората, които управляват или респективно Боби трябва да напуснат футбола доброволно, за да не стане някой ден, както с инцидента в Катуница и хората да го изхвърлят оттам. Некоректен към мен бе Боби, но той е некоректен към много хора. Той е твърдоглав, непостоянен, непоследователен, общо взето не слуша никой. Докато Боби е там не може да стане. Защо трябва да намесват Данчо, Наско и Емо? Те няма пръст в управлението на футбола, а само, когато защитават Боби обират неговите негативи”, допълни бившият президент на Нефтохимик.

„Трябва промяна на цялото ръководство на БФС. Там нямат място собствениците на професионалните клубове. Тяхното място е в ПФЛ. Има няколко бизнесмена, които не помагат с нищо на футбола. Когато не помагаш, значи пречиш. Парите почти изчезнаха. Имахме талантливо поколение, което си отиде. Младите хора повече ги интересуват силиконовите цицки на манекенките и плеймейтките и бързото забогатяване. Това е пагубно не само за футбола, а и за всички спортове. Волейболът го омаскарихме. Радо бил голям треньор, сигурно е, но не направихме нищо. В женския волейбол какво стана? Сега връщаме изгонените момичета”, заяви бившият член на Изпълнителният комитет към БФС.

„Аз подкрепям Милен Георгиев и синът ми Божин. Опитваме се да убедим младите хора и привържениците на Нефтохимик да гласуват за Милен и за Божин, защото са млади и са хора, които са финансово независими. Те са показали и доказали, че могат да се оправят. Те ще бъдат в полза на Бургас и бургаския общински съвет, ако такива хора влязат в общинския съвет. Аз дадох съгласието за Божин специално, защото се кандидатира от една политическа сила, която е неопетнена и некорумпирана. Това е Обединената Социал Демокрация на д-р Дертлиев. Надявам се нещата да се развият добре и да помагат на Бургас. Имат много хубаво мото – „За децата, за спорта”. Това е поколението, което трябва да управлява България. На това поколение трябва да се надяваме”, каза още Порточанов.

„На този етап няма да правя опозиция и няма да се кандидатирам. Ако се кандидатирам за президент на БФС, бъди сигурен, че ще спечеля изборите, защото знам какво да кажа на делегатите и няма да ги излъжа. На този етап това не ме вълнува. Искам справедливост. Нека мине тази година, пък може да ме развълнува. Рибата мирише от главата. Моите прогнози са мрачни за следващите 2-3 години. Надявам се, че след 2015 година в България ще се живее много по-добре и младите хора ще трябва да се връщат. Желая скорошно оздравяване на Димитър Димитров, защото диагнозата е шокираща. Желая всичко да мине нормално”, каза още Христо Порточанов.