Трети пореден футболист на Лудогорец вероятно ще напусне лагера на шампионите в Испания заради фрактура. След като Кишада и Иван Чворович счупиха ръце по време на лагера в Испания, се разбра, че и Мичел Бургзорг има подобен проблем. Холандецът обаче е със счупено ребро, което означава, че той със сигурност ще е аут от теренире поне месец. Проблемът е, че такава травма няма как да бъде излекувана с помоща на обездвижване или други помощни средства и ще трябва да се възстановява самостоятелно.

След като премина първоначалната остра болка се очаква футболистът да започне леки тренировки, но със сигурност ще пропусне първата третина от втория полусезон. Това може да накара треньорското ръководство да вземе решение Бургзорг да бъде пуснат по-рано от лагера.

Неприятното в случая е, че две от трите фрактури на футболистите на Лудогорец се получиха по време на тренировки и то без да има сблъсъци между футболистите. Кишада падна на китката си и счупи костици, а Бургрозг се контузи на игра на малки вратички също при падане. Единствено травмата на Иван Чворович бе в следствие на сблъсък с противников футболист.