Президентът на Литекс Трифон Попов говори в ефира на bTV по повод скандалния двубой между „оранжевеите” и Пирин Благоевград, който шампионите спечелиха с 2:1 като гост. Босът на ловчанлии взе отношение относно най-спорното положение в срещата, когато бразилецът Дока Мадуреира удари с глава футболиста на Пирин Антон Костадинов. Реферът на двубоя Николай Йорданов обаче не санкционира играча на гостите, а за сметка на това показа жълт картон на Костадинов.

„Вече е нормално да има атаки към нас. Това е някаква целенасочена кампания. От 90 минутен мач видях едно извадено положение. Защо не дават положението на Бибишков в 20-ата минута, когато можеше да бъде червен картон?”, запира Попов.

„Във всеки един мач има спорни положения. Това положение не е безспорно. Аз вярвам на нашия футболист. Според мен не го докосва. Просто си навежда главата, за да се предпази от удар. Според мен футболиста на Пирин тръгва да търси саморазправа. Има явна симулация от този играч. Това, че пада не означава, че има удар. Може да симулира”, каза още Попов в ефира на bTV.