Ден преди полуфиналният сблъсък между Берое и Чавдар (Етрополе) страстите в Стара Загора се разгорещават. Беройци се готвят за големия мач и докато едни продължават да спорят по кой маршрут да минат с колата след като Златишкия проход е затворен и трудно проходим, други са избрали по-оригинални форми на изява.

Така например утре сутрин от 8:30 часа поп Йордан от храма Св. Никола, е обещал да започне сутрешната молитва с Берое. Любопитен факт е че това няма да е първия път когато любимия отбор се появява в молитва на духовен служител. В денят, в който беройци, печелят единствената до момента в историята си шампионска титла отец Иван Бояджиев от черквата „Света Троица” започва утринната си молитва с думите: „Господи, забрави днес за нас, но помогни на Берое да стигне до титлата!”, информира Beroe Online.

Други пък, като привърженика на Берое Кольо Желев, използват времето до финала, за да отдадат нужното внимание на креативността в тях. Така той е измислил цяла поема, посветена на „зелените” и предстоящия полуфинал. В творбата, която има определено хумористична насоченост, се прави кратка ретроспекция на случките, довели до този полуфинал - криминалното изваждане на Берое от групата, оставането на Илиан Илиев и завръщането в елита. Споменати са и запомнящите се победи в първенството срещу Локо Сф, Левски, Литекс и ЦСКА.

Терзанията на лирическия говорител се появяват преди жребия за Купата, където за него основния въпрос е: „Балкан или море?” Но логичната кулминация идва с питането „остава най-голяма пречка: // Има ли във сектора ни мечка?", който е препратка към сливащия се с околния Балкан стадион в Етрополе.

Творението завършва с краткото и ясно „Купата е наша”, нещо в което мнозина беройци вярват. Но предстоят последните две крачки към това - първата още утре в Етрополе.