Точно на 12 от общо 25 футболисти нарасна бройката на контузените в Локомотив София след днешния мач с Млада Болеслав, загубен с 0:1. Девет футболисти не взеха участие в срещата, но техните здравословни проблеми не са толкова страшни и до няколко дни трябва да бъдат на линия, с изключение на Калоян Караджинов, който се възстановява от операция.

Трите нови жертви на контузии са защитникът Илиян Гаров и вратарите Валентин Галев и Румен Тинков. Гаров се размина с няколко шева на главата и без комоцио така че, положението му не е сериозно. По неприятна е ситуацията с вратарите в отбора, след като днес се наложи близо половин час да пази техният треньор Владимир Манолков.

Първият вратар Галев е с проблеми в коляното, като утре, след като мястото се успокои ще бъде поставена точна диагноза. Засега вариантите са два – или проблеми с менискуса или разтегнати коленни връзки. Третият вратар Тинков изпадна в положение нокаут по време на загрявката преди мача, след като бе ударен с топка в главата. Той е с комоцио и остана на легло в хотелската стая.

Все пак вторият вратар Левашки най-вероятно ще се възстанови до вторник, когато е последната контрола на отбора срещу Металист Харков от 15:00 часа.