Пловдивската полиция разпространи официално съобщение, от което става ясно, че представители на органите на реда са били атакувани от фенове на местния Локомотив. Инцидентът се е случил в събота в късния следобед. 

Задържаните са 10-има души, като двама от тях са непълнолетни. Случаят е предаден на Районната прокуратура в града и се очаква скоро да има повече информация. 

Ето и какво гласи съобщението на сайта на МВР-Пловдив:

"Инцидентът е станал в събота, около 17.20 часа, на бул. „Менделеев” в Пловдив преди началото на футболната среща между Локомотив Пловдив и Берое. Привърженици на пловдивския отбор се приближили към полицейски служители, охраняващи в района на стадиона."

"Групата била въоръжена с палки и камъни и първоначално нейните членове отправили закани и заплахи към униформените, а след това се стигнало до саморазправа. В настъпилата схватка е постадал полицай, който е ударен по главата."

"Състоянието на служителя е стабилно, оказана му е спешна медицинска помощ. В ареста на Пето РУ за 24 часа са задържани 10 души, сред които и двама непълнолетни. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Пловдив", пише на сайта на полицията в града.