Проверка за посегателство и обида на длъжностно лице е образувана в РПУ-Лом срещу футболиста на Левски Мариян Огнянов, съобщиха от управлението.

На Огнянов е бил съставен акт по указа за борба с дребното хулиганство, тъй като в 6 часа на 18 септември т. г. е обиждал и нападнал длъжностно лице - охранител на ресторант "Валетнино" в центъра на Лом.

До саморазправата се стигнало, след като Мариян Огнянов, брат му Манчо Огнянов /17-годишен/ и още петима младежи от ромски произход опитали да точат бира от автомат пред ресторанта, който не работел. В нетрезво състояние младежите от компанията започнали да ритат машината, охранителят на ресторанта В.С. /51-годишен/ им направил забележка, но те се нахвърлили и върху него.

В мелето Огнянов бил ударен два пъти в главата и получил наранявания на долната устна и веждата, а охранителят бил повален на земята и ритан от младежите. Двамата пострадали са били закарани в болница без опасност за живота.

Шестимата младежи от компанията на Мариян Огнянов са били съдени по бързата процедура от Районния съд в Лом и получили присъди от по пет денонощия задържане в поделенията на МВР.

Огнянов не е съден, тъй като в указания в закона еднодневен срок не му е бил връчен актът за дребно хулиганство /той се намирал в болницата/.

Полицейската проверка срещу Мариян Огнянов ще бъде не само за саморазправата с охранителя на ресторант "Валентно", а и за обида на полицаи и лекари. Когато дежурните полицаи се намесели да спрат саморазправата пред ресторанта, Огнянов ги заплашвал с уволнение и отправил ругатни към тях. Футболистът нагрубил и дежурната лекарка в Центъра за спешна медицинска помощ в Лом, към която оправил неприлични предложения.