Полският отбор на Ягелония победи с категоричното 4:0 Черно море, която се игра в турския курорт Алания, където „моряците“ са на подготовка.

Черно море започна със следния състав: Денчев, С. Александров, Ал. Александров, Колев, Андреев, Илиев, Симеонов, Фернандес, Божилов, Атанасов, Паломино.

Поляците поведоха още в 1-та минута, когато след грешка в отбраната на Черно море при изнасянето на една топка, тя пиопадна в Джаламидзе, който след това подаде към Франковски и той прати топката във вратата на Денчев за 1:0.

Черно море се опита да се върне в мача, когато в 13-та минута Георги Илиев стреля опасно, но топката излезе в аут. Четири минути по-късно Паломино комбинира с Георги Илиев, който стреля към долния десен ъгъл, но вратарят Сандомиерски отново показа добър рефлекс.

Ягелония поведе с 2:0 в 22-та минута, когато Купиш центрира от фаул в наказателното поле на Черно море, където Рашиак засече топката с глава и я прати за втори път във вратата на Денчев.

Само минута по-късно след бърза контраатака Купиш реализира за 3:0.

Силната игра на поляците продължи и в 32-та минута Джаламидзе подаде към Рашиак, който стреля силно, но Денчев показа рефлекс и спаси.

Ягелония стигна и до четвърти гол в 37-та минута, когато след многоходова комбинация топката стигна до Франковски, който бе точен за 4:0.

През второто полувреме футболистите на Черно море имаха леко предимство срещу своя съперник. Още в 51-та минута се наложи Сандомиерски да спасява опасен удар по посока на неговата врата.

Тумински от отбора на Ягелония бе изгонен с директен червен картон за удар в лицето на футболист на Черно море.

Следващата контрола на Черно море е на 9-и февруари срещу казахстанския Окжет пес.