Трети кандидат купувач на Локомотив Пловдив излезе наяве днес. Това е бизнесменът Марин Маринов, който е собственик на К-И Инвест холдинг. Маринов е пловдивчанин, а синът му е президент на третодивизионния Брестник.

„Откакто се помня съм локомотивец. Боли ме за ситуацията в клуба. Много съм притеснен от приказките на Емил Наков за ликвидация”, е заявил Маринов пред свои познати. Днес той е разговарял с Христо Бонев и Атанас Узунов и е поискал спешна среща с Наков. В периода 1994-1997 55-годишният пловдивчанин е президент на Родопа Смолян.

Близки до Маринов твърдят, че притежава достатъчно финансови средства, за да издържа нормално отбора в А група. Факт е, че до момента реконструкцията само на стадиона в Брестник е на стойност 1,8 милиона лева. Освен това той и синът му Владимир Маринов изграждат цялостен спортен комплекс в близкото до Пловдив село, а в отбора играят футболисти като Димчо Беляков и Петър Пенчев.

„Радващото е, че и пловдивчанин изрази готовност да поеме Локомотив”, радваха се фенове на „чернобелите”, след като научиха новината.