4 млн. лева от парите, които държавата дължи на Пловдив за софийския боклук, може да бъдат прехвърлени за финансиране на футболните клубове под тепетата. Това стана ясно след днешната среща на зам.-кмета по спорта Георги Титюков с представители на Ботев, Локомотив и Спартак.

От Локомотив са заявили желание да получат финансиране в размер на 1 млн. лева за осветление на стадиона в парк Лаута, за което имат и проектна готовност. Шефовете на „смърфовете" имат желание да ремонтират и срутената северна трибуна на стадиона, но за там нямат все още готов проект, каза още Титюков.

Ръководството на Ботев иска да ремонтира седалките на стадиона, както и да направи нови стаи за допинг контрол и помещения за треньорите, съдиите и техните делегати. Парите нужни за това ще възлязат на малко над 500 хил. лева, но точната сума ще бъде уточнена в понеделник.

Тъй като стадионът на Спартак е даден на концесия, общината няма право да налива пари в него, каза още Георги Титюков. Поради тази причина от ръководството на „гладиаторите" са предложили на общината да превърне общинския стадион в квартал „Коматево", на който никой не играе, в Център за развитие на детско-юношески спорт. За целта ще са нужни около 2.5 млн. лева. С тези пари на основното игрище ще бъде сложена изкуствена тревна настилка и ще бъдат построени 2000 места. В тази сума ще влезе и строежа на 4 помощни игрища, на които да тренират детско-юношеските школи на Локомотив, Ботев, Спартак и Марица.

Всички тези предложения ще бъдат внесени за гласуване на следващата сесия на Общинския съвет в Пловдив, категоричен бе Георги Титюков.