Победеният финалист в турнира за Купата на България, ако срещу него е играл шампионът на страната, ще участва в учредяващия се турнир (на мястото на Купата на УЕФА) Лига Европа. Това показва справка в наредбата за провеждането на първенствата и турнирите, както и проверка на Гонг с отговорни фактори от БФС.

Досега се прокрадваше тезата, че от тази година във връзка с промяната в регламента в евротурнирите от следващия сезон е извършена такава и по отношение на Купата на България. Нищо обаче в този смисъл не е отразено в официалните документи на БФС.

При това положение, ако, хипотетично, Левски стане шампион и играе на финала, срещу който и да е от двойката Миньор – Литекс, и „сините” излязат крайни победители, то победеният финалист ще участва в турнира за Лига Европа, за сметката на класирания на четвърто място в А група.

Така в Лига Европа ще играят заелите второ и трето място в класирането и финалиста. Ако обаче Левски спечели Купата, но не стане шампион, то класираният на четвърто място в шампионата, а не загубилият финалист ще играе във втория по сила по европейски турнир.