Локомотив София не успя да победи Спартак Пловдив в приятелска среща. Контролата се игра на стадион „Локомотив” в Надежда и завърши наравно – 1:1.

Двубоят започна равностойно и не предложи атрактивен футбол с много голови положения на 150-те зрители. В 16-та минута Йорданов имаше възможност да застраши вратаря на гостите, но реши да комбинира, вместо да шутира. Четири минути по-късно същата грешка допусна и Павлов.

В 34-та минута на срещата Йорданов откри резултата в полза на столичани. Централният нападател прати топката в долния ляв ъгъл на вратата след центриране отдясно на Димитров. До края на полувремето възпитаниците на Стефан Грозданов не успяха да застрашат вратата на пловдивчани. За сметка на това футболистите на Спартак на два пъти пропуснаха да отбележат гол. Минута след попадението на Локомотив Видолов прати топката в аут, след като шутира от точката на дузпата. Нападателят на Спартак пропиля подобна възможност и в 28-та минута. Две минути преди почивката Христов проби отдясно в наказателното поле на домакините, опита да прехвърли стража, но не улучи вратата.

Втората част на мача започна също скучно подобно на първата. В 53-та минута Иванов от Локо Сф шутира силно, но коженото кълбо мина на метър от вратата. Шест минути след това играчите на Спартак изравниха с гол на Трифонов. Уникален шанс да удвои за състава на Николай Киров пропиля влезлият като резерва Фанев – в 65-та минута футболистът излезе сам срещу Манолков, стреля силно, но в аут.

В последните минути на двубоя се наблюдаваше надмощие на Спартак. Гостите подеха чести атаки към вратата на Локомотив, а пропуски направиха Площаков и Курдов.

В последната минута Крумов от столичния тим стреля силно, а топката се размина на сантиметри от напречната греда и по този начин футболистите на Локомотив пропуснаха да запишат втори успех в приятелските срещи в рамките на една седмица над пловдивски тим. В петък столичните „железничари” се наложиха с 3:2 над Локомотив Пловдив.