Със заповед на кмета на Пловдив Иван Тотев се забранява продажбата на алкохол в района на спортен комплекс Лаута на 4 ноември - неделя. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Забраната е във връзка с провеждането на футболното дерби на стадион „Локомотив“ между отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив.

Заповедта е в сила от 12.30 часа до 18.30 часа в неделя за магазините и заведенията, намиращи се в района, заключен между булевардите "Освобождение", "Цариградско шосе", "Княгиня Мария Луиза", "Цар Борис III Обединител" и "Найчо Цанов" и е сведена до знанието на кметовете на районите "Централен", "Тракия" и "Източен", на чиито територии се намират цитираните улици. Контролът по изпълнението й ще бъде осъществяван от Пловдивския общински инспекторат и "Охранителна полиция".

Кметът на Пловдив апелира феновете на двата отбора да запазят толерантно отношение към противниковите отбор и агитка, да подкрепят любимците си без да употребяват потенциално опасни за футболистите и публиката средства и със всички сили да помогнат за един истински футболен празник на стадиона и извън него.

„От три години чакаме това дерби, положихме много усилия то да се играе в почивен ден, нека да не допуснем мач номер 1 на България да бъде опорочен и заедно да преживеем този вълнуващ празник“, подчерта Иван Тотев.