Година 2007-ма в никакъв случай не може да се каже, че е една от най-спокойните за пловдивския футбол. Напротив. Година, която до момента носи само напрежение за запалянковците в града на седемте тепета. В по-голямата си част драмата съпътстваше Локомотив Пд. Цяло лято на Лаута си играха на „Сделка или не”. До последно не се знаеше дали отборът ще съществува и под каква форма. Стигна се и до треньорска рокада преди 2 седмици. И аха си да си помислим, че нещата ще се кротнат, излезе ново 20.

Проблемите се изместиха с километър на север от стадион „Локомотив”, като трайно се настаниха на стадиона край Бирената фабрика. Публиката на Ботев все по-настойчиво иска абдикацията на президента Димитър Христолов. След мача с Черно море босът дори бе замерен с камъни. Сега той е на път да преустанови финансирането на клуба, а футболистите отказаха да тренират в подкрепа на шефа си. Публиката на Ботев си иска своето, но истината е, че няма никаква алтернатива в момента. Чуха се дори изключително глупавите и чисто фенски изказвания:„По-добре във „В” група, отколкото с Христолов начело”. Между другото така говориха и част от привържениците на Локомотив, но вместо Христолов на топа на устата бе Левент Назифоглу.

Истината е, че феновете на Ботев малко прекалиха, но е истина и, че почти сигурно няма да се спрат, защото сега за първи път от доста време виждат шанс да изгонят Христолов. Въпросът е какво ще се спечели от това, защото на практика Ботев ще загуби единствения за сега финансов благодетел, който вади от собствените си пари, за да издържа най-стария клуб, независимо дали дава малко или много.

Със сигурност ситуацията на стадион „Христо Ботев” ще продължи да се заплита, но дали всичко това е за доброто на Ботев Пд, е трудно да се каже.