Старши треньорът на Славия Емил Велев ще изпробва в продължение на няколко дни бразилски централен защитник. Става въпрос за 21-годишният Жосиас Басо, който за последно се е състезавал за румънския Университатя Клуж, където е бил преотстъпен от италианския Реджина.

Младият защитник е висок 1.86 метра, и ако бъде одобрен от треньорското ръководство, ще запълни празнината на позицията централен бранител в отбора на Славия.

Басо идва като свободен агент и притежава италиански паспорт по линия на родителите си, които от дълго време живеят на Апенините. Притежанието на документ от страна членка на Европейския съюз е още един плюс за футболиста, и ако се стигне до договор между двете страни, бразилецът няма да заема място на чужденец в отбора на „белите”.

Освен, че играе футбол, Жосиас Басо е и модел. Футболистът е заснел специална фото сесия за модно списание, в която е представител на отбора, от който е тръгнал за футбола – Жувентуд. В статията младият защитник е представен като истински плейбой, който все още не е намерил своята половинка в живота.

ВИЖТЕ ФОТОСЕСИЯТА НА ЖОСИАС!

Жосиас Басо ще бъде тестват в последната контрола на Славия срещу Доростол Силистра в събота от 11 часа.