Един от основните защитници в състава на Литекс Пламен Николов изглеждаше леко уморен при завръщането на тима от втория лагер в Турция. Въпреки това младокът не отказа да се спре пред журналистите и да сподели мнението си за изминалия етап от подготовката.

„Резултатите не се получиха много добри, но като цяло играта мисля, че не вървеше лошо. В тези контроли не е толкова важно да постигаме резултати, важното е как играе отбора,” заяви Николов.

„Не е приятно, че получихме толкова много голове. Трябва да ни светне една червена лампичка. Но мисля, че в първенството ще бъдем по-концентрирани и няма да се получават такива работи,” призна бранителят.

Запитан дали тази година късметът на Литекс ще се обърне, и след като преди тимът биеше наред в контролите, а след това губеше официалните си мачове, Николов с усмивка отбеляза:„Надяваме се. В контролите е съвсем различно от официалните мачове.”

„Аз не съм човекът, който да прецени дали са достатъчно. Щом така са решили, значи да били достатъчно,” допълни защитникът на въпрос дали четирите изиграни мача в Турция са били достатъчни за проверка на силите. „Моята работа е да изпълнявам задачите на треньора,” каза още той за защитната формация на Литекс.

„Може би на липсата на концентрация в първите минути се дължат многото допуснати ранни голове от наша страна,” завърши Пламен Николов.