Пламен Николов е един от легендарните защитници на Левски, който е ставал и футболист номер 1 на България през 1984 година. Носил е синята фланелка в почти 300 мача в периода от 1977 до 1992 година с прекъсване от 1988 до 1990 година. Има и 55 мача за националния отбор на България. Той е сърцат и много добър десен защитник, което го прави любимец на „сините” привърженици.

След контролата на Левски с Чавдар Етрополе, където сега Пламен Николов е треньор, го попитахме за дербито Левски – ЦСКА, в което той многократно е участвал. Дали сега я има същата тръпка у играчите, след като стадионите не се пълнят? Кой според него е фаворит?

„ Това, че никой от титулярите на Левски не игра срещу Етрополе е добре, според Пламен Николов. Трябва да се пазят за мача, който е важен за Левски. Пожелавам на Левски една изразителна победа. Не знам как се чувстват сегашните футболисти преди този мач, но при нас тръпката беше голяма, огромна. Надявам се, че и при тях има тръпка и да не си мислят, че като в момента Левски е в много по- добро състояние, че мача ще е лесен. Двубоят между тези два отбора никога не се знае как ще свърши, така че трябва да са много внимателни.”