Бившият треньор на ЦСКА Пламен Марков коментира за Гонг първите се впечатления от Мароко. Специалистът дебютира с победа начело на ВАК Казабланка.

„Няма треньор, който да на е доволен от успешен старт и аз не правя изключение. Рано е да правим изводи. Моята цел е да постигна успехи в Мароко. Миналата година отборът е завършил на четвърто място, сега амбициите са ни да сме по-напред”, сподели от африканската държава Пламен Марков.

„Играчите, които са в Левски са добре познати в Мароко. За Кабус не се знае, тъй като той е израснал в школата на Ланс. Футболистите от Левски /Рабех и Бензукан/ се приемат като добри играчи. Считам, че Мароко разполага с добри играчи, които могат да бъдат привлечени в България. Не бива да отхвърляме факта, че класните им футболисти отиват в Западна Европа, както се случва и с нашите състезатели”, коментира ерудираният треньор.

„Ако имам нужда от български футболисти не бих се поколебал да привлека такива. Естествено със знанието и съгласието на ръководството на клуба”, каза още Марков.

Последният треньор класирал България на голямо първенство /Евро 2004/ не пожела да коментира проблемите си с ръководството на ЦСКА.

„Много се радвам, че моят анализ се оказа верен. ЦСКА имаше нужда от нови футболисти. Видяхте, че в тима бе купен почти цял отбор нови. Не искам да коментирам повече. Да съжалявам, че не съм получил подобен шанс или да не съжалявам, времето няма да се върне. ЦСКА си има свои цели и амбиции. Въпреки, че вече не съм част от клуба и имам разминавания с ръководството, пожелавам успех на ЦСКА”, заяви Пламен Марков.

„Няма невъзможни неща, по-скоро смятам, че ЦСКА има сили да елиминира Тулуза. Не мисля, че Тулуза е някакъв гранд, който може да се опъне на ЦСКА”, отсече специалистът.

Пламен Марков призна, че все още чувства носталгия към България. Треньорът допълни, че би посъветвал всеки роден специалист да опита предизвикателството, да работи в Мароко.