Националният селекционер Пламен Марков категорично отрече да е имало външен натиск при определянето на състава за контролата със Сърбия. Специалистът призна, че изборът е изцяло негов при изготвянето на тима.

„Ако има натиск най-отговорно ви заявявам, че ще свикам пресконференция и ще ви кажа за това. Ще го направя първо пред вас журналистите. С чиста съвест ви казвам, че такова нещо няма и не е имало. Може и да се правят грешки. Може и да бъркам, но предпочитам това да са си мои треньорски грешки. Който работи, винаги може да сбърка”, отсече наставникът на държавния тим.

Пламен Марков обоснова липсата на Ивелин Попов в състава за мача със Сърбия по следния начин: „Ивелин Попов не е повикан, защото когато изготвях повиквателните, на него не му изпратих.”

Треньорът роден в Севлиево допълни, че няма проблем с вратаря Димитър Иванков. „Той имаше здравословен проблем преди мача с Грузия, но това не му пречеше да вземе участие, ако се беше наложило. Аз избрах Гошо Петков, защото така съм преценил. Димитър Иванков е бил част от националния тим и вероятно отново ще бъде”, декларира националният треньор.