Кондиционният треньор на Берое Пламен Липенски заяви преди гостуването на Пирин Гоце Делчев, че вниманието на всички в отбора е насочено единствено към трите точки и победата в мача.

- Г-н Липенски, каква е важността на двубоя?

- Специално този мач е важен, както всички досега, а и тези, които предстоят. Нашето внимание е насочено единствено към трите точки и победата.

- Какъв двубой очаквате, предвид факта, че съперникът има само една спечелена точка до момента?

- Ние познаваме добре противника. Аз мисля, че тази една точка, която в момента имат не е реална. Това нас не ни интересува. важното е да не подценим противника, защото знаем какво става тогава. В процеса на самия мач е трудно да се обърне. затова не трябва да има никакво подценяване в нашите редици.

- Знаем какво е състоянието на терена в Гоце Делчев, в сравнение с това на стадион “Берое”. Според вас, това може ли да попречи на Берое да покажа своята игра, която знаем е технична и бърза?

- Ние се опасяваме точно от това, защото теренът е същия, както с Локомотив София. Видяхме там какво стана. Единствената причина, като не се оправдавам с терена, че не можахме да вземем трите точки, но нашият отбор играе футбол и точно от терена се опасяваме. Но ние трябва да мислим, трябва да се приспособим, защото теренът е еднакъв и за двата отбора. Трябва да се настроим по-бързо и по-добре от противника, за да можем да постигнем нашата цел.

- Какво е кондиционното състояние на играчите, предвид фактът, че мачът идва само три дни след двубоя с Ботев?

- Ние сме свикнали и това не ни притеснява дори през 2-3 дни да играем. И миналата година го доказахме. Даже ставаме по-добри. В такъв случай трябва да обърнем по-голямо внимание на възстановяването, отколкото на натоварването. Ние имаме богат опит в това и не вярвам да изиграе роля в предстоящия мач.