След повече от 7 месеца отсъствие поради лечение на контузия Пламен Крумов се завръща в групата на Черноморец за гостуването на Сливен. Това стана известно на редовната пресконференция на мениджъра на „акулите” Красимир Балъков преди всеки мач от „А” група. Двубоят в града на войводите е първи от 9-тия кръг на шампионата и ще се играе на 16 октомври /петък/ от 16 ч.

„Надявам се времето да е добро, за да използвам силните качества и опита на Пламен Крумов в подходящ момент”, посочи Балъков. Той обяви, че от групата със сигурност отпадат невъзстановените от различни здравословни проблеми Николай Кръстев, Александър Стоймирович, Матиас Морис и Енис Хайри. Под голяма въпросителна е участието на Ектор Гонзалес, който също се лекува от травма. Нилтон Кардосо има леки оплаквания и в последния момент ще се прецени дали ще може да играе. Останалите от бургаския състав се намират в оптимално физическо и психическо състояние. Красимир Балъков е доволен от формата на Мартин Тошев и Георги Терзиев след завръщането им съответно от младежкия и юношеския национален отбор.

„Предстои ни по-трудната и важна втора фаза от първенството. Трябва да изиграем мача в Сливен по най-добрия начин и да продължим позитивната си серия. Няма да е лесно, защото ще се изправим срещу сериозен противник, който игра като равен с равен срещу ЦСКА в предишния кръг. Задачата ни се усложнява и от факта, че треньорът на „Сливен” е бил в Бургас и познава отлично начина ни на работа и футболистите”, коментира Бала.

„Акулите” ще пътуват за Сливен в деня на мача.