Целта на Черноморец Бургас е да генерира колкото се може повече собствени приходи през следващите години, като това основно трябва да стане от продажба на футболисти, призна за БТА изпълнителният директор на клуба Пламен Киряков.

Той даде пример с трансфера на алжирското крило Жугурта Амрун-Жужу в турския Карабюкспор, както и провалената възможност да бъде продаден Анисе Абел в Украйна. Както е известно, Анисе напусна самоволно лагера на Черноморец и в началото на седмицата беше представен като ново попълнение на ЦСКА. Действията на играча и на неговия агент Сокена Ба Бенжелюн предизвикаха реакцията на Черноморец, който сезира БФС, ФИФА и Pro Agent за действията срещу клуба.

"За Анисе имаме писмена оферта и тя е на бюрото ми, от украинския клуб Олександрия. Но не си струва да се коментира повече с украинците при ситуацията, в която се намираме. Иначе смятам, че със сделката за Жужу всички са доволни“, обясни Киряков.

"Разбира се, основната роля в този начин на работа е за Димитър Димитров-Херо. Без него няма как да стане. Сего може и да не направим нови сделки, но лятото със сигурност ще имаме такива и клубът ще вземе добри пари“, гарантира Киряков.

„Мисля, че няма по-добър резултат за треньорска работа от това, което направи Херо за последните шест месеца. Той е важният човек в нашия проект. Жалко, че нещата с Анисе се развиха по този начин“, каза още изпълнителният директор на Черноморец.