Титулярният вратар на Левски Пламен Илиев празнува днес своя 23-и рожден ден, предава клубният сайт. Роден на 30 ноември 1991 година в град Ботевград, Илиев започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан. През 2006 е закупен от Видима-Раковски. Три години след това пробива в първия тим на клуба от Севлиево и става титуляр. 

През 2010 година става един от най-младите вратари в историята на българския футбол, който играе титуляр за тима на ПФК Видима-Раковски (Севлиево) в А ПФГ. През януари 2010 година получава повиквателна за младежкия национален тим на България. 

Избран е за най-прогресиращ млад футболист на 2010 година и през декември е привлечен в Левски. Официално е представен на 10 януари 2011 година, като взима фланелка с номер 23.

Пламен прави официалния си дебют за Левски срещу Локомотив (София), в мач спечелен с 2-0, игран на 6 март 2011 година.  

В края на Март 2012 капитанската лента е предадена от Христо Йовов на Пламен Илиев, който дебютира с нея при равенството с Локомотив (София) на 8 април в своя мач номер 36 за „сините” в българския елит. Той играе във всичките 30 мача за сезона. На 29 май 2012 дебютира за мъжкия национален отбор на България в контрола с Турция.

Ръководството и служителите на ПФК Левски поздравяват Пламен Илиев с празника и му пожелават здраве, щастие, лични и професионални успехи и много незабравими мигове, които да му носят победите на любимия „син” отбор.

Екипът на Гонг се присъединява към благопожеланията към Пламен Илиев!